onsdag, augusti 05, 2009

Samuelssonaffären: Hur det är lättare att sparka kvinnor som begår politiska skandaler

Igår publicerade Newsmill min artikel efter att Marianne Samuelsson, landshövding på Gotland, avskedades från sitt uppdrag (ni känner säkert till hur hon förespråkade en öppen gräddfil för storföretagare på ön).

Rubriksättningen kan man säga är, lite olycklig. Om man bara orkar läsa rubben kommer man att tro att jag tycker att landshövdingen blev enbart avskedad på grund av sitt kön - vilket inte är riktigt sant.

Min artikel handlar om hur det är lättare att sparka en kvinna som begår en politisk skandal. Om hur tidigare landshövdingar kommit undan med både extremt kreativ bokföring av kvitton (Marjasin), skattebetalare som står för flyttkostnaden av en privat vinsamling till (Larsson), m.m..

Det är ett problem att kvinnor lättare kan sparkas (som gör samma dumheter som sina manliga motsvarigheter, borde inte alla lika lätt kunna sparkas?), och det är ett problem att politiska toppositioner ofta tillsätts utan insyn.

3 Comments:

Anonymous Marcus said...

Problemet är väl att det är svårare att sparka män, inte att det är lättare att sparka kvinnor? Det rätta hade väl snarare varit att Marjasin och Larsson också borde sparkats, inte att Samuelsson skulle suttit kvar.

Kanske ordklyveri från min sida ;P

05 augusti, 2009 19:32  
Blogger Zaida said...

Just det!

05 augusti, 2009 20:51  
Anonymous Mia said...

Tack för en mycket bra artikel!

05 augusti, 2009 22:18  

Skicka en kommentar

<< Home