måndag, maj 05, 2008

Hur vi vinner valet 2010

Maktskifte år 2010 börjar närma sig och Marita Ulvskog krattar manegen. I dagens DN säger socialdemokraternas partisekreterare:

Enligt Marita Ulvskog diskuterar partiet internt redan nu hur en kommande koalitionsregering med vänsterpartiet och/eller miljöpartiet ska fungera.

- Vi har ett samtal i gång med våra medlemmar om hur olika konstellationer skulle kunna se ut och vad samarbetet skulle innehålla, och vi har det också med våra samarbetspartier. Jag tvekar inte en sekund om att vi kommer att komma fram till en lösning, säger hon.

Oppositionen tänker i förväg redovisa hur en rödgrön koalitionsregering ska arbeta, säger Marita Ulvskog.

- Det är vår bestämda ambition att redovisa så mycket som möjligt före valet så att väljarna vet vad de har att ta ställning till. Hur detaljerat det ska vara återstår att se.
Märk väl ordvalet, rödgrön koalitionsregering. Det har aldrig tidigare hänt att en så högt uppsatt socialdemokrat öppet förespråkat en rödgrön koalitionsregering. Det har alltid annars hetat att "mp får gärna samarbeta med oss" eller varför inte "vi går till val på att bilda en socialdemokratisk regering".

Det finns nu en ödmjukare framtoning i det maktpolitiska språket. Tanken om ett gemensamt valmanifest har aldrig varit så nära. Det kan vara det som avgör valet år 2010.

1 Comments:

Blogger Kulturtanten said...

Hej!

Hittade nyligen din blogg och blir peppad av en inpirerande och kunnig förebild.
Ser fram emot en valrörelse, som enligt den nya mp-sthlmsregiontidningen redscthan har börjat.

Håller på att skissa på en snygg t-shirt med Peter och Maria på, som inte för tankarna till skägg och kånken-ryggsäckar...

Vårliga hälsningar från Linnéa,
en fellow miljöpartist

07 maj, 2008 11:00  

Skicka en kommentar

<< Home