söndag, oktober 16, 2005

Jag bloggar inte, alltså finns jag

You know you got it if it makes you feel good.

Det var för några år sedan som en gammal vän till mig skickade ett sms med det citatet från Janis Joplins version av låten Piece of my heart. Så länge du mår mest bra, och inte mest dåligt, av det du gör i livet - fortsätt.

Min blogg har varit min följeslagare sedan februari i år men nu känner jag att min blogg såsom den finns idag har kommit till sitt slut. Ett kapitel väntar på att avslutas och en ny tid annalkar.

Jag har har kommit till en punkt där jag känner att bloggforumet inte fungerar för att förmedla mina tankar på mina villkor. Snarare känner jag att mina tankar har fått anpassa sig till bloggandets villkor. Mitt politiska liv har hållits bloggisslan. Det kan låta dramatiskt. Men när min politiska kreativitet blir lidande tänker jag inte skräda med orden.

Jag har framförallt kännt att mitt politiska engagemang förlorat på att jag ohälsosamt mycket brytt mig om den feedback som bloggen gett mig. Kommentarer och statistik har blivit mått på hur lyckade mina tankar är. Och det stämmer inte, mina tankars värde går inte att mäta i en blogg.

Jag har sedermera upplevt att för mycket av min vardagliga livsenergi gått åt till att fundera ut bra uttryck för mina tankar på bloggen. Energi som kan behöva ackumuleras, sparas och fördelas mer omsorgsfullt.

Jag har märkt att personer har följt mitt liv via bloggen som då agerat substitut för många att ta en verklig kontakt med mig.

Och därför räcker det nu. Jag har bestämt mig för att ta en bloggpaus. Jag säger inte att jag är färdig med forumet som uttryckssätt. Det tror jag inte. Men i dagsläget behöver jag och bloggen ta en brejk från varandra. Vi har haft många bra stunder ihop. Vi har haft många ångestladdade stunder också.

Jag har funderat på möjligheten att blogga mer sällan än vad jag har gjort hittills. Men jag är av den åsikten att antingen så gör man det helhjärtat eller så gör man det inte alls.

Så tusen tack till alla personer hjälpt mig att förstå bloggforumet och ett stort tack till alla som kritiserat och berömt mina skriverier.

Förhoppningsvis återuppstår Zaidas tankar i en ny och fräsch form under valkampanjen 2006. När det finns gott om stoff att dela med sig till väljarna om hur valrörelser går till bakom kulisserna.

Bloggen är död. Länge leve bloggen.

20 Comments:

Blogger Anna said...

Jaha, jag vet inte vad jag ska säga. Eller jo, det vet jag, och det är att jag kommer sakna dig! En bra blogg, och jag tycker det är synd att du bryr dig så mycket om vad alla andra tycker och tänker, meningen med bloggen är att uttrycka vad man vill och få lov att göra det. Jättesynd, och jag kommer sakna dig...jag får väl maila om jag vill ha dina funderingar! ;)

Du, ta hand om dig så ses vi! kram

16 oktober, 2005 20:37  
Blogger Zaida said...

Ja, Anna. Det här var inte det lättaste beslutet. Men jag kände att jag behövde göra någonting. Beslutet baserades faktiskt inte så mycket på vad andra tycker och tänker om mig, utan om hur jag fördelar min energi. Och nu vill jag fördela den bättre. Och självklart hoppas och vill jag att vi fortsätter hålla kontakten! Hörs kompis!

16 oktober, 2005 20:52  
Anonymous Anonym said...

Trist att läsa att du lägger av. Hoppas du hittar den form som passar dig bäst.

Det har varit kul att läsa dig.

/Mats - Klocklös

16 oktober, 2005 21:41  
Blogger Peppe, 38 said...

Det var tråkigt. Nu måste jag ändra mina vanor. Jag brukar alltid starta kvällen, efter jag kommit hem från jobbet, med att läsa din blogg och de kommentarer du fått. Jag tycker du skriver på ett intressant sätt och tar upp angelägna frågor. Även om jag i dagsläget inte delar dina politiska värderingar var jag på väg att glida mer och mer åt det hållet. *ler*

Jag har dock full förståelse för ditt beslut och att du behöver lägga din energi på något som betyder mer. Man kan inte ha för många järn i elden. Då blir bara allt man gör halvdant.

Lycka till med det du kommer att ta dig för, jag hoppas se mycket av dig i valrörelsen.

Vi kanske ses under politikerveckan på gotland även nästa år ;) Det hoppas iallafall jag.

Kram/Peter

16 oktober, 2005 22:00  
Blogger Stefan Geens said...

Hoppas att du forstätter att vara en bloggläsare och kommentarare. Jag i alla fall kommer att sakna ditt perspektiv online.

16 oktober, 2005 22:49  
Anonymous Sokrates said...

Hej Zaida.

Förstår helt vad du menar. Det är roligt att blogga, men inte särskilt socialt. Det finns bättre sällskap än en skärm.

Har hittat hit precis idag... så det är lite ironiskt att du tar en time-out med bloggandet från och med idag.

Själv ser jag på min blogg som ett ständigt levande konstverk. Det spelar ingen roll hur många som betraktar den... eftersom det är värdet i det skapande som är bevarande. Och då har du en viktig poäng... om det finns annat skapande, som ger mer värde, så ska du naturligtvis ägna mer tid åt det. Människor kommer att se dig ändå.

Jag börjar redan nu med valkampanjen 2006. Tänker ställa upp i valet och behöver tid att finna ett parti som passar min politik och filosofi. Miljöpartiet ligger bra till ;)

Ha det bra, Zaida! Vi ses säkert någon gång, förhoppningsvis inte bara i bloggens värld.

Mvh Sokrates

16 oktober, 2005 23:21  
Blogger Krohnman said...

Zap Grön,

trist att se att bloggen tar uppehåll, även om jag mer än väl förstår grejjen. Jag är säker på att bloggen & dess läsare möts igen. Lycka till med framtida politiskt engagemang!

16 oktober, 2005 23:40  
Anonymous Anonym said...

Good riddance.
Du har aldrig funderat på att ta ett hederligt arbete?

/Andreas

17 oktober, 2005 07:25  
Blogger Ottosson said...

tråkigt, din blogg har helt klart varit läsvärd

17 oktober, 2005 12:47  
Anonymous Anonym said...

Andreas och du den andra anonyme! Varför spenderar ni så mycket tid på Zaidas blog om ni tycker att den är dålig? Finns väl inget tvång?

Jag kommer att sakna att läsa Zaida, du är personlig och osnobbig och det är uppfriskande!

Lycka till!

Lisa

17 oktober, 2005 17:14  
Blogger Fredag said...

Bra, då kanske jag tar steget ut och gör likaledes. Fast finns det inte redan sjukt få gröna bloggar som din? Lite synd är det allt.

Well, hoppas du kommer in i riksdagen nästa höst. Hej hej :)

17 oktober, 2005 20:25  
Blogger Nisse said...

Det här inlägget har tagits bort av bloggadministratören.

18 oktober, 2005 00:39  
Blogger Nisse said...

Jag fick tillfälle att med Dick Erixon diskutera den lustiga företeelsen med bloggar, att inte bara personer utan maktposition i samhället men med mycket klokt att säga, utan också personer MED en maktposition men UTAN särskilt mycket klokt att säga, ägnar sig åt att blogga. Jag refererade till din blogg och några riksdagsledamöters, där man kunde se den tydliga utvecklingen - i takt med att alltfler kritiska och avslöjande kommentarer postades - från ett bloggande med starkt markerade politiska åsikter till ett alltmer intetsägande och utslätat babblande om personlliga upplevelser.

Vi var rätt överens om att det är kloka människor utan något forum att uttrcka sig, som kommer att fortsätta blogga, medan de med en viss maktposition i partier eller riksdagen kommer att lägga av eftersom de blir så drastiskt avslöjade som okunniga och ibland direkt dumma i huvudet, när de konfronteras med kritiska röster och personer som läst på istället för att låta sig matas med det politiskt korrekta kanon. Det är en sak att sitta i partiet eller i något "demokratiskt" forum och mässa oemotsagd, men det är något annat att möta en verklighet som inte stämmer överens med den egna ideologiska inskränktheten.

Det har inte ens gått två veckor sedan jag diskuterade med Dick Erixon, och redan läger du ned din blogg.

Godnatt, Zaida!

18 oktober, 2005 00:42  
Anonymous Anonym said...

hej då, smarta och söta zaida!

lycka till.

18 oktober, 2005 23:52  
Anonymous Anonym said...

Kommer att sakna dig!!!!!!!!! För jävligt att Herrar Anonym och Nisse får dig att sluta, men jag förstår dig. Att bli så mobbad, trakasserad och förföljd som du har blivit hade knäckt vem som helst.

Håller på dig, alltid!!!

23 oktober, 2005 16:17  
Blogger elin said...

kommer att sakna din blogg! ett tomrum framför datorn. lycka till och kramar

23 oktober, 2005 19:55  
Blogger Zaida said...

Hallå, ta och chilla samtalstonen!

Jag slutar inte på grund av fega kommentatorer eller personer som mest har dåligt självförtroende och därför behöver stampa på andra för att över huvud taget må bra i sitt liv.

Jag har tagit en brejk nu för att jag behöver det bara. Jag kommer tillbaka i valrörelsen. Om jag tycker att det känns bra.

Tack igen för alla påhejningar. Ni är alla så fantastiskt fina.

Och tack alla anonyma mobbare, utan er glömmer man hur världen faktiskt ser ut.

24 oktober, 2005 16:54  
Anonymous Anonym said...

Jag fattar inte. Är det mobbning att tala om hur världen faktiskt ser ut?

24 oktober, 2005 22:00  
Blogger Bo Jonas said...

Vad är det här? En diss av formen när jag själv precis börjat...
Gammal var det ja...

31 oktober, 2005 00:11  
Anonymous Anonym said...

Det är väl de MÄTTADE fettsyrorna som är onyttiga, inte de enkel- eller fleromättade??

10 januari, 2006 00:12  

Skicka en kommentar

<< Home